luty16

Naleśniki z farszem pieczrkowo - jajecznym

dodano: 16 lutego 2010 przez Matuszczyki


  • ciasto naleśnikowe:)
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mleka
  •  
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • (jeżeli ciasto będzie za gęste dolewamy trochę wody,a jak za rzadkie dosypujemy mąki)
  • farsz:
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 5 jajek
  • sól
  • pieprz
  • Dodatkowo:
  • bułka tarta
  • jajka
  • Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe(wszystkie składniki dodać do garnka,wyrobić mikserem,widełkami do piany)usmażyć naleśniki. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce na grubych oczkach,cebulę pokroić drobno,zeszklić na łyżce oleju,dodać pieczarki,dusić razem 15 min. Jajka ugotować na twardo,drobno posiekać,dodać sól,pieprz,wszystko dokładnie wymieszać ręką. Nadziewać naleśniki,składać w szersze prostokąty,każdy panierować w bułce tartej,potem w jajku i smażyć na patelni na złoty kolor . Smacznego.
  •  




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy